ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ: Ο πιο κατάλληλος και οικονομικός προορισμός για οικογενειακές αποδράσεις.

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΑΣΟΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ/ΘΑΛΑΣΣΑ. 

Απολαύστε την ομορφιά της φύσης και την φιλοξενία των ανθρώπων!
Μικρές διαδρομές – μεγάλες συγκινήσεις

Για να κάνει κάποιος μια μικρή απόδραση από το κλεινόν άστυ δεν χρειάζεται πολλά χρήματα ή πολλές μέρες. Αρκεί η καλή διάθεση και σίγουρα η καλή παρέα!
Υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη και αξιοθέατα εξάλλου κοντά στην Αθήνα τα οποία μπορεί να εξερευνήσει κανείς ακόμη και με μια μονοήμερη εκδρομή.




του Αγίου Πνεύματος παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη των καλοκαιριών διακοπών στην Ελλάδα.  Δείτε τον προορισμό που σας προτείνουμε, δίπλα στο κύμα, φιλικούς για τα μικρά παιδιά και προπάντων οικονομικό…
Αν σου αρέσουν τα ταξίδια, όταν γίνεσαι γονιός, και ειδικά αν έχεις παραπάνω από ένα παιδί, οδηγείσαι πολύ γρήγορα στη διαπίστωση ότι παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα με βασικό έσοδο τον τουρισμό, δεν είναι και τόσο απλό το κόστος και η απόσταση. Έτσι λοιπόν σας προτείνουμε μονοήμερες αποδράσεις εντός Αττικής και ιδιαίτερα για οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά, μωρά ή μαμά έγκυο.
Συγκεντρώσαμε εδώ, έναν δοκιμασμένο από εμάς προορισμό για μονοήμερη εκδρομή του καλοκαιριού, που συνδυάζει παραλία φιλική προς τα παιδιά και βολική σε απόσταση  42 Χμ. ή μιας περίπου ώρας από την Αθήνα.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ
 Μια πανέμορφη αμμώδη παραλία που βρέχεται από το Ευβοϊκό. Ελεύθερη παραλία με άμμο, ταβέρνες, καφέ.  Για να φτάσεις στην παραλία διασχίζεις ένα επίγειο παράδεισο, το μεγαλύτερο πλατανότοπο της Β/Α Αττικής

Πράσινος παράδεισος ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ: Ρεματιά Βαρνάβα και καφέ στο ΚΙΟΣΚΙ
Προσάλεσι (Βαρνάβα): ένα καταπράσινο μέρος με ένα μικρό ρέμα αποδείχτηκε από τα ωραιότερα σημεία της διαδρομής.

Στο Προσάλεσι του Βαρνάβα, είναι, ίσως, το ωραιότερο μέρος που θα δείτε ένα τοπίο που μοιάζει με παράδεισο επί γης. Στο πλάτωμα δίπλα στο ρεματάκι υπάρχει μια καντίνα με τραπέζια γύρω τριγύρω. Πιθανές καταβολές της λέξης. «Παλιότερα, όταν περνούσαν οι χωρικοί, τους ρωτούσαν "πού πας;". "Προς άλεση", απαντούσαν» και κάπως έτσι γεννήθηκε το τοπωνύμιο. Πίσω απ’ την καντίνα υπάρχει κι ένα ξύλινο γεφυράκι που οδηγεί στην απέναντι πλευρά του απ’ όπου, δεξιά κι αριστερά, έχουν ανοιχτεί μικρά μονοπάτια. Δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε πολύ, όμως και μόνο μια βόλτα να κάνετε ως εκεί αξίζει, για να γεμίσετε με εικόνες πράσινου, που μοιάζει με αγχολυτικό χάπι στα μάτια του μπαϊλντισμένου κάτοικου της Αθήνας. Το Προσάλεσι ενδείκνυται ιδιαίτερα για φυσιολάτρες αθλητές, περιπατητές και ποδηλάτες, γι’ αυτό, αν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, σπεύσατε.
Στο χωριό του Βαρνάβα μπορείτε να επισκεφθείτε το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, έναν εκθεσιακό χώρο αφιερωμένο στο ψωμί, το πιο πολύτιμο τρόφιμο από καταβολής κοινωνιών. Στο μουσείο εκτίθενται πάρα πολλά και διαφορετικά, μεταξύ τους, δείγματα άρτων, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού.

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τον Αρχαϊκό Πύργο του 5ου Π.Χ αιώνα, ο οποίος είναι χτισμένος μετά το τέλος του πελοποννησιακού πολέμου, όπου οι Αθηναίοι χάνοντας τον πόλεμο από τους Σπαρτιάτες και βλέποντας που είχαν κάνει λάθη που τους κόστισαν τη νίκη, κατασκεύασαν τέτοιου είδους πύργους με σκοπό την περιφρούρηση και τον ανεφοδιασμό τους .


(Συνέχεια προς) ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ

Διαδρομή

Πρόκειται για μια πανέμορφη, καθαρή και γραφική παραλία. Βρίσκεται στον Νομό Αττικής, στο Ευβοϊκό Κόλπο. Απέχει 12 χιλιόμετρα από το χωριό Βαρνάβας Αττικής και συνδέεται με αυτόν με έναν δύσκολο μεν, αλλά ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Η διαδρομή παρουσιάζει πολλές εναλλαγές. Συναντά κανείς σπίτια, πευκοδάση, απόκρημνες πλαγιές και κτήματα με ελαιόδεντρα.
Φτάνοντας στην Παραλία ο επισκέπτης θα συναντήσει το εξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου. Συνεχίζοντας αριστερά συναντάμε την παραλία ΝΤΟΡΜΠΕΡΙ (Αρβανίτικη ονομασία). Στο τέρμα της παραλίας ακολουθώντας τον μοναδικό δρόμο αριστερά φτάνουμε στην Πηγή Ντόρπερι. Ένα εξαίρετο τοπίο με την πηγή, τα πλατάνια και το πλακόστρωτο. Αν ακολουθήσουμε την δεξιά κατεύθυνση, από τον Αγ. Δημητριο, συναντάμε το ΛΙΜΑΝΑΚΙ ή ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ, έναν μικρό κόλπο. Στην συνέχεια βλέπουμε το παλιό εξωκλήσι του ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ και αμέσως μετά την παραλία ΣΚΑΛΩΜΑ, με την όμορφη αμμουδιά της.
Στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες, καφετέρια, πάμπ, πιτσαρία και δύο καντίνες. Αποτελεί μία εύκολη διέξοδο για τους κατοίκους της πόλης και τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτη από επισκέπτες. Προσφέρεται όμως και για χειμερινές επισκέψεις, αφού υπάρχουν ταβέρνες ανοιχτές και η ησυχία σε ηρεμεί.
Οι Ενεργοί Πολίτες του χωριού διατηρούν σχετικό Ιστότοπο, όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε και να ξεναγηθείτε στις πανέμορφες φωτογραφίες της παραλίας με οδικό χάρτη οδήγησης.
 Μ. Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: