ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ - Διαδρομή

Πρόκειται για μια πανέμορφη, καθαρή και γραφική παραλία. Βρίσκεται στον Νομό Αττικής, στο Ευβοϊκό Κόλπο. Απέχει 12 χιλιόμετρα από το χωριό Βαρνάβας Αττικής και συνδέεται με αυτόν με έναν δύσκολο μεν, αλλά ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Η διαδρομή παρουσιάζει πολλές εναλλαγές. Συναντά κανείς σπίτια, πευκοδάση, απόκρημνες πλαγιές και κτήματα με ελαιόδενδρα.


ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
Φτάνοντας στην Παραλία ο επισκέπτης θα συναντήσει το εξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου. Συνεχίζοντας αριστερά συναντάμε την παραλία ΝΤΟΡΜΠΕΡΙ (Αρβανίτικη ονομασία). Στο τέρμα της παραλίας ακολουθώντας τον μοναδικό δρόμο αριστερά φτάνουμε στην Πηγή Ντόρπερι. Ένα εξαίρετο τοπίο με την πηγή, τα πλατάνια και το πλακόστρωτο. Αν ακολουθήσουμε την δεξιά κατεύθυνση, από τον Αγ. Δημητριο, συναντάμε το ΛΙΜΑΝΑΚΙ ή ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ, έναν μικρό κόλπο. Στην συνέχεια βλέπουμε το παλιό εξωκλήσι του ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ και αμέσως μετά την παραλία ΣΚΑΛΩΜΑ, με την όμορφη αμμουδιά της.
Στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες, καφετέρια, πάμπ, πιτσαρία και δύο καντίνες. Αποτελεί μία εύκολη διέξοδος για τους κατοίκους της πόλης και τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτη από επισκέπτες. Προσφέρεται όμως και για χειμερινές επισκέψεις, αφού υπάρχουν ταβέρνες ανοιχτές και η ησυχία σε ηρεμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: