Δείτε την ομορφότερη παραλία που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας

Απέχει από την Αθήνα 45 περίπου χιλιόμετρα ΒΑ και αποτελεί το σημαντικό παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής, ενώ παρουσιάζει και εξαιρετικό ενδιαφέρον ως τοπίο. Μοναδική ελεύθερη παραλία για εσάς και τα παιδιά σας.
Φωτογραφίες του Μ. Αποστολόπουλου


ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
Φτάνοντας στην Παραλία ο επισκέπτης θα συναντήσει το εξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου. Συνεχίζοντας αριστερά συναντάμε την παραλία ΝΤΟΡΜΠΕΡΙ (Αρβανίτικη ονομασία). Στο τέρμα της παραλίας ακολουθώντας τον μοναδικό δρόμο αριστερά φτάνουμε στην Πηγή Ντόρπερι. Ένα εξαίρετο τοπίο με την πηγή, τα πλατάνια και το πλακόστρωτο. Αν ακολουθήσουμε την δεξιά κατεύθυνση, από τον Αγ. Δημήτριο, συναντάμε το ΛΙΜΑΝΑΚΙ ή ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ, έναν μικρό κόλπο. Στην συνέχεια βλέπουμε το παλιό εξωκλήσι του ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ και αμέσως μετά την παραλία ΣΚΑΛΩΜΑ, με την όμορφη αμμουδιά της.
Στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες, καφετέρια, πάμπ, πιτσαρία και δύο καντίνες. Αποτελεί μία εύκολη διέξοδος για τους κατοίκους της πόλης και τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτη από επισκέπτες. Προσφέρεται όμως και για χειμερινές επισκέψεις, αφού υπάρχουν ταβέρνες ανοιχτές και η ησυχία σε ηρεμεί.

Διαδρομή προς Παραλία Βαρνάβα

Περισσότερα στην Ιστοσελίδα  ΕΔΩ και στο Facebook ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: